Twee doden en vijf vermisten bij explosie in Amerikaanse chocoladefabriek

Bij een ontploffing in een fabriek waar suikergoed en chocolade wordt gemaakt in West Reading, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, zijn vrijdagavond (lokale tijd) twee mensen om het leven gekomen. Er zijn ook vijf vermisten en zeven gewonden. Dat hebben lokale media bericht.

mtm, sggBron: BELGA

Volgens de burgemeester van West Reading is het gebouw van RM Palmer Company zo goed als met de grond gelijk gemaakt. De oorzaak van de explosie is nog niet duidelijk, maar er wordt rekening gehouden met een mogelijk gaslek.

Initieel werd gezegd dat er vijf doden waren gevallen en dat er ook acht gewonden waren geteld. Maar de hulpdiensten moesten dat aantal later opnieuw corrigeren. In totaal vielen er twee dodelijke slachtoffers en zeven gewonden. Er zijn ook nog steeds vijf mensen vermist.

RM Palmer maakt volgens zijn website sinds 1948 chocolade bij gelegenheden zoals Pasen (paashazen) of Sint-Valentijn (chocolade hartjes).

© AP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen