Deze stad lokt shoppers met lampionnen, Bumba, Maya de Bij en Kabouter Plop…. en met extra animatie bij goed weer

Een nieuwe campagne moet Roeselare als winkelstad promoten.© Stefaan Beel

Roeselare -

Bij de start van het nieuwe winkelseizoen pakt de stad Roeselare uit met een nieuw plan met tien actiepunten om haar naam als winkelstad extra in de verf te zetten. Hoewel er nu minder leegstand is, wil Roeselare niet op zijn lauweren rusten. “Onder meer de nieuwe shoppingcampagne Da’s even Roeselare! en kindvriendelijke activiteiten zullen Roeselare als meest gezellige winkelstad in de kijker zetten”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V).

Bert Feys

Ondanks de uitdagingen kon de stad Roeselare het voorbije jaar goede cijfers voorleggen. “We mochten dertig nieuwe handelaars verwelkomen in het centrum, van wie zes met een pop-up. De leegstand in Roeselare daalde mede daardoor van 11,9 naar 10,5 procent”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Toch wil het stadsbestuur zich niet in slaap laten wiegen. Bij de start van het nieuwe winkelseizoen lanceert het daarom een nieuw plan. “Met tien actiepunten zorgen we ervoor dat Roeselare de naam als stad met een hart voor winkelen behoudt”, zegt de burgemeester.

Koersbanen en spiegelplafond

Met de nieuwe shoppingcampagne Da’s even Roeselare zet de stad het shoppingaanbod in de kijker.

“We lanceren een bovenlokale marketingcampagne die over verscheidene maanden te zien zal zijn in het straatbeeld, op digitale kanalen, op de radio en in de krant.”

Dankzij 880 lampionnen die werden opgehangen, krijgt het straatbeeld meer kleur. In het verkeersvrije deel van de Ooststraat worden de banken vervangen door hippe, multifunctionele exemplaren, die zowel kunnen dienen als speeltuig, zitbank of informatiedrager.

“Maar Roeselare als winkelstad is meer dan de Ooststraat. Het winkelgebied telt een aantal steegjes die we willen opwaarderen met belevingselementen zoals projecties, koersbanen en zelfs een spiegelplafond”, aldus nog Declercq.

Ook voor het Stationsplein staan er serieuze veranderingen op til. “We trekken er de kaart van vergroening. Ook de toegankelijkheid naar de Ooststraat wordt verbeterd. Er komen ook permanente speelelementen. Tijdens de batjes maken we het ontwerp voor de vernieuwing van het Stationsplein bekend”, legt de burgemeester uit.

Evenementen

Na het succesvolle Radio 2 Kerst, waarin Roeselare meer dan 250.000 bezoekers mocht verwelkomen, wil de stad verder gaan op hetzelfde elan.

“Het Kunstuur opende onlangs de deuren, maar we mikken ook op kindvriendelijke evenementen.” Zo komen Bumba, Maya De Bij en Kabouter Plop op zaterdag 8 april naar de verschillende pleinen in de stad.

De stad wil zich ook proactief laten leiden door weersvoorspellingen. Goed weer op vrijdag en/of zaterdag zal voortaan garant staan voor animatie en beleving in het stadscentrum.

Handelaars lokken

Ondertussen hoopt het stadsbestuur ook nieuwe winkels of horeca te verwelkomen in het centrum. Met een nieuwe premie wil Roeselare unieke concepten lokken. Daarnaast komt er een subsidie voor het restylen van een bestaande handels- en horecazaak.

Via de aanstelling van een wervingsmanager voor vzw Shopping en Centrum Roeselare worden ondernemers en ketens benaderd om een nieuwe zaak in het centrum van Roeselare te openen. In een nieuwe brochure wordt verteld waarom Roeselare de beste keuze is voor hun zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus