Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande doen wat van hen verwacht wordt in E3: “Fijn als het werk bekroond kan worden”

© Getty Images

Niets dan lachende gezichten na afloop van de E3 Saxo Classic in het Jumbo-Visma kamp. Naast winnaar Wout van Aert mochten met Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande nog twee andere Antwerpse renners fier op hun borst kloppen.

Lieven Verheyen

LEES OOK. Wout van Aert vloert Van der Poel en Pogacar in beklijvende clash tussen De Grote Drie in E3 Saxo Classic

“Op het moment dat de wedstrijd echt openbrak zaten we volgens plan met quasi de voltallige ploeg vooraan” deed Tosh Van der Sande (87ste) zijn verhaal. “Op de Taaienberg probeerde ik goed door te trekken. wat lukte ondanks een eerder gemaakte stuurfout.”

Eens Van Aert en Van Hooydonck dan in de aanval waren wist de Wijnegemnaar wat van hem verwacht werd. “In het wiel van Mohoric gaan zitten” lacht hij. “Veel meer kon ik ook niet meer doen. Als het werk dan afgemaakt wordt is het extra plezant.”

Nathan Van Hooydonck presteerde ook zeer sterk. Even zat hij zelfs enkele seconden voor zijn kopman in de kop van de wedstrijd. “Als ploeg proberen we onze pionnen uit te spelen. Ik was zelf goed genoeg om in de kop van de koers te komen. Toen Kragh Andersen demarreerde was dat met de bedoeling druk te zetten op Wout. En dan is het aan iemand anders van ons om daarop te reageren. Eens Wout dan de oversteek maakte wist ik dat we in een ideale situatie kwamen.”

Van Aert, van der Poel en Pogacar legden nadien het tempo zo hoog dat niemand anders erbij kon blijven. Ook Van Hooydonck wist toen hoe laat het was. “Die mannen rijden gewoon veel te snel. Een keer kon ik met Kragh Andersen terugkeren. Maar daar bleef het bij. Met de Patersberg en Oude Kwaremont nog in het verschiet had ik dat ook wel ingecalculeerd.”

Op het moment dat Van Aert zijn armen in de lucht stak begon de renner uit Gooreind aan zijn eindspurt. Met een elfde plaats bleef hij jammer genoeg zelf net uit de top tien. “Ik hoorde in mijn oortje dat de zege binnen was op ongeveer een kilometer van de meet. Die boodschap ontvangen is super cool. De zege geeft zowel de ploeg als Wout zelf enorm veel vertrouwen. We kijken dus al uit naar de komende wedstrijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus