Vernieuwde kapel Rozenkrans heropent de deuren met vijf inspirerende tentoonstellingen

De neogotische Kapel Rozenkrans, die sinds 2016 gemeentelijk erfgoed is, is uitgebreid met een nieuwbouw voor onthaal, vestiaire en sanitair.© Gemeente Koksijde

Oostduinkerke -

Afgelopen vrijdagavond vond de officiële opening plaats van de vernieuwde kapel Rozenkrans in Oostduinkerke (Koksijde). Wie het vernieuwde gebouw wil ontdekken, kan van 25 maart tot 8 oktober vijf inspirerende tentoonstellingen bezoeken.

Daron Mertens

De neogotische Kapel Rozenkrans, die sinds 2016 gemeentelijk erfgoed is, is uitgebreid met een nieuwbouw voor onthaal, vestiaire en sanitair. Daarnaast kreeg de kapel een upgrade: de verlichting en de verwarming werden vervangen en aangepast aan de huidige normen, en de binnenkant werd netjes geschilderd. De ontwijdde kapel op de Albert I laan is klaar om haar gasten in alle comfort te verwelkomen.

Tentoonstellingen

Op het menu voor 2023 staat een gevarieerde portie beeldende hedendaagse kunst. Jenny Reynaert geeft de aftrap met haar expo Beelden en verbeelding. Bewonder van 25 maart tot 16 april de sculpturen uit brons, arduin, marmer of andere materialen, maar ook schilderijen en tekeningen van deze kunstenaar uit Wulpen.

Op zaterdag 17 juni komt er een duo-tentoonstelling van vader en zoon Vanderplancke. Hoe de 85-jarige Fernand Vanderplancke de passie voor de kunst doorgeeft aan zoon Geert is er te zien in Generations in Harmony tot 18 juli. Van 22 juli tot 13 augustus is Elke Andreas Boon aan zet. Haar foto’s, tekeningen, sculpturen en installaties behandelen onder andere het evenwicht tussen verschillende dualiteiten die onze wereld kenmerken.

Bevreemdende gebaren

Op 19 augustus is Bert De Geyter aan de beurt met installatiekunst. Only the wind is opgebouwd met verrassende materialen en toont bevreemdende gebaren. Het is een ode aan de allesbindende kracht, de universele bron van vergankelijkheid en opstanding. Deze tentoonstelling loopt tot 10 september.

Wie de houten constructie The unbearable lightness of being van Francesco Fransera wil zien, kan terecht in de Sint-Idesbalduskerk in Baaltje. Het is er permanent te bezichtigen. In kapel Rozenkrans toont deze kunstenaar uit Oostduinkerke zijn oeuvre met De wieg van het heelal van 16 september tot 9 oktober.

Het totale kostenplaatje van de werken is 655.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus