Drie bestuurders betrapt onder invloed van drugs achter het stuur, twee anderen zonder rijbewijs

© rr

Knokke-Heist -

Op woensdag 8 maart en dinsdag 14 maart controleerde de lokale politie in totaal 189 voertuigen, en dat in samenwerking met de West-Vlaamse politieschool. Drie bestuurders bleken dan weer onder invloed van drugs.

Junior Verbeeke

De controle van de lokale politie Damme/Knokke-Heist vond plaats in samenwerking met de West-Vlaamse politieschool in het kader van de opleiding ‘Verkeersspecialist’. En de agenten moesten meerdere processen-verbaal opmaken voor (zware) inbreuken. Zo werden twee chauffeurs zonder geldig rijbewijs tegengehouden. Nog eens drie bestuurders bleken onder invloed van verdovende middelen. “Voorts legde ook nog één automobilist een positieve ademtest af”, aldus Gaëlle Schelfaut van de lokale politie. Zij moeten zich waarschijnlijk allemaal verantwoorden voor de politierechtbank.

Ook gsm-gebruik

Daarnaast werd ook nog een aantal kleinere overtredingen vastgesteld. Zo werden drie chauffeurs betrapt op het gebruik van de smartphone achter het stuur. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. De politie roept ook op om gevaarlijke verkeerssituaties steeds te melden via 050/61.96.19.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus