Ophef na protest Dries Van Langenhove bij voorleesmoment

© rr - Bart Dewaele

Brugge -

Een voorleesmoment voor kleuters in Salon Arents, uitgevoerd door een drag queen, is het onderwerp van protest door voormalig politicus en activist Dries Van Langenhove. Hij deelde donderdag een video op zijn Instagram waarbij hij protesteerde tijdens het moment. Volgens schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) is de video uit de context getrokken.

Celina Cazzetta

Het evenement, op zondag 12 maart georganiseerd door Musea Brugge, stond in het teken van het kunstenfestival Queer was here. “De voornaamste reden om het festival te organiseren, was om te kijken hoe het zit met de diversiteit in musea Brugge”, zegt schepen Blontrock. “Het voorleesmoment was een bijeenkomst waarbij het boek En ze leefden nog werd voorgelezen aan kinderen van 3 tot 6 jaar.”

Tijdens het voorleesmoment protesteerde voormalig politicus Dries Van Langenhove buiten aan Salon Arents, samen met enkele medeactivisten, tegen wat hij “indoctrinatie en grooming van kleine kinderen” noemt. Het filmpje, dat nu ophef veroorzaakt op sociale media, toont hun protest met tussendoor videobeelden van evenementen waar drag queens en kinderen aan deelnemen en van een twerkende drag queen. Beelden die niets met het evenement in Brugge te maken hebben.

“Het filmpje is totaal naast de kwestie van de echte reden van het festival. Er is op geen enkel moment over seksuele fantasieën of geslachtsverandering gesproken”, zegt schepen Blontrock. “Wat er in het filmpje staat, gaat niet één maar tien bruggen te ver.” (cca)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen