Na overlast in stationsomgeving mogen drie minderjarigen maand lang niet in de buurt komen: “Problemen waaien over uit Brussel”

© TVO

Denderleeuw -

Na enkele recente incidenten in de stationsomgeving van Denderleeuw neemt burgemeester Jo Fonck (LvB) nu maatregelen tegen de overlast. Drie minderjarigen die betrokken waren bij de feiten krijgen een plaatsverbod, dat ingaat op maandag 27 maart. Deze maatregel zal gedurende een maand van kracht zijn.

Brent Saey

Op 3 en 14 maart vonden in de stationsomgeving twee incidenten plaats waarbij jongeren betrokken waren. “Het gaat om vechtpartijen waarbij meerdere personen betrokken waren. We zetten al geruime tijd alle mogelijke middelen die we ter beschikking hebben in om de overlast tegen te gaan en ook nu gaan we over tot kordate maatregelen”, zegt burgemeester Jo Fonck. “Bij beide vechtpartijen waren drie minderjarigen aanwezig, die bekend zijn bij de politie voor verschillende feiten. Twee minderjarigen wonen in buurgemeenten en een andere in Denderleeuw.”

LEES OOK. Jongeren zorgen nog maar eens voor overlast aan stationsbuurt, cafébazin is het beu: “Er moet dringend iets gebeuren”

Uit het bestuurlijk verslag dat de burgemeester ontving van de politie bleek dat nieuwe incidenten niet uitgesloten kunnen worden. “We kunnen dit risico niet lopen. Ik ontving het bestuurlijk verslag en hierop heb ik beslist om met spoed over te gaan tot een plaatsverbod”, aldus Jo Fonck. “Het plaatsverbod geldt voor een maand en kan eventueel nog twee keer verlengd worden met een maand. De minderjarigen mogen gedurende deze maand niet aanwezig zijn in het stationsgebouw, de straten rondom het station en het Kasteeltje met de achterliggende tuin. Als de politie hen daar toch opmerkt, worden er extra maatregelen genomen”, zegt hij.

Sterk signaal

“We zijn een gemeente, maar krijgen steeds meer te maken met stedelijke problemen die overwaaien uit de hoofdstad. We hebben het tweede grootste station van Oost-Vlaanderen, hebben te maken met zo’n 11.000 reizigers per dag en hebben een gunstige ligging ten opzichte van Brussel. Door deze factoren hebben we meer dan andere gemeenten te maken met overlast. We proberen deze met beperkte middelen aan te pakken en op te lossen. Met dit plaatsverbod wil ik een sterk signaal geven. Als er zich in de toekomst nog meer incidenten voordoen, sluit ik niet uit dat er nog meer plaatsverboden uitgevaardigd zullen worden”, besluit burgemeester Jo Fonck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus