Zwangere vrouw naar ziekenhuis na ongeval in gracht naast E40

De Dacia eindigde in de diepe gracht en moest getakeld worden.© jhm

Adinkerke -

Op de E40 tussen Veurne en de Franse grens is een auto vrijdagmiddag ter hoogte van Adinkerke in de gracht beland. De beide inzittenden werden bevrijd door de brandweer. Een zwangere vrouw die mee was als passagier werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Jelle Houwen

Het verkeersongeval gebeurde rond 16.30 uur op de E40 ter hoogte van Adinkerke. Een koppel in een Dacia reed richting Franse grens toen de bestuurder om onduidelijke reden de controle over het stuur verloor. Mogelijk speelde een felle rukwind daarbij een rol. Tot een aanrijding met een andere wagen kwam het niet. De wagen ging van de weg af en kwam in de gracht naast de E40 terecht. Dat gebeurde ter hoogte van de Buizeleedstraat in Adinkerke, vlak voor de afrit.

De bestuurder belde zelf de brandweer en meldde dat de gracht te diep was om op eigen kracht uit te kunnen stappen. De brandweer, politie, MUG en een ziekenwagen snelden ter plaatse. De brandweer kon het koppel snel bevrijden. Ze liepen een grote schrik op, maar bleven zo goed als ongedeerd. De vrouw bleek evenwel zwanger te zijn en omdat ze bij het ongeval toch een klap kreeg te verwerken werd ze ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Takeldienst Vansteenland stond in voor de signalisatie op de E40 en haalde het voertuig uit de gracht.

De Dacia eindigde in de diepe gracht en moest getakeld worden© jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus