Dé koersgemeente heeft nu ook zijn koerskoffie: familiebranderij brengt Coureur Espresso op de markt

Patrick en zoon Benjamin Hanssens pakken uit met Coureur Espresso.© Joerie Dewagenaere

Gullegem -

Wevelgem en de koers, ze gaan hand in hand, maar koffie en koers ook. De sportgekke familie Hanssen die aan het roer staat van Grootmoeders Koffie in Gullegem zag er wel iets in. Daarom lanceerden ze nu Coureur Espresso.

Joerie Dewagenaere

De koers zit verweven in het DNA van Wevelgem. Gent-Wevelgem? Een van de wielerhoogtepunten van het Vlaamse voorjaar. Gullegem Koerse? Dé koningin der kermiskoersen. Hexia Cyclocross Gullegem? In geen tijd een vaste waarde in het veldrijden.

De koers zit ook verweven in het DNA van vier generaties van de familie Hanssens die aan het roer staat van Grootmoeders Koffie. Want ook koffie en koers vormen sinds mensenheugenis een stevige tandem. Een link waar de Gullegemse koffiebranderij wel muziek in zag.

Daarom komt het bedrijfje nu op de proppen met Coureur Espresso. “Mijn grootvader Nestor had al een hart voor sport en had even de koffie Sportman”, vertelt Patrick Hanssen. “Dat kon nooit een echt merk worden, met Coureur Espresso zorgen we daar nu wel voor. Coureur was vroeger een van onze variëteiten, nu pakken we ermee uit als eigen merk.”

Bouw belevingscentrum

Dat de koffiebranderij het nieuwe merk tijdens het koersvoorjaar lanceert, is logisch, maar het idee rijpt al heel lang. Door corona en de bouwwerken aan hun nieuwe belevingscentrum was het wat wachten om het naar buiten te brengen.

Dat de koffie is gemaakt van 100 procent arabicabonen uit Colombia, het Zuid-Amerikaanse koersland bij uitstek, is ook niet toevallig. Het idee ontstond op fietsvakantie in Calpe. Bij Grootmoeders Koffie zien ze het als een mooi verhaal. “Het is de koffie voor sporter en supporter. Koffie en koers, dat is samenkomen. Nu brengen wij koffie en koers samen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus