Distributiecentrum Delhaize in Ninove opnieuw operationeel na vakbondsactie

Afgelopen dinsdag vond een vakbondsactie plaats aan het distributiecentrum van Delhaize in Ninove.© Brent Saey

Ninove -

Bij het distributiecentrum van Delhaize in het industrieterrein in Ninove is de rust opnieuw teruggekeerd na de vakbondsactie die er deze week werd georganiseerd.

Brent Saey

De vakbonden ABVV en ACV besloten de voorbije week actie te voeren voor de ingang van het distributiecentrum in Ninove tijdens de verschillende ploegenshiften van dinsdagavond tot woensdagmiddag. Dat deden ze na een nieuwe ondernemingsraad die opnieuw op niets uitdraaide. Delhaize wil namelijk alle winkels in eigen beheer verkopen aan zelfstandige uitbaters. Dat veroorzaakt onzekerheid bij het huidige winkelpersoneel.

De vakbondsactie was in de eerste plaats een solidariteitsactie met de bedienden in de winkels. In het distributiecentrum worden vooral droge voeding en dranken opgeslagen en verdeeld naar de winkels van Delhaize. Er werken in totaal zo’n vijfhonderd werknemers.

Intussen is het distributiecentrum opnieuw operationeel, maar volgens de vakbonden ACV en ABVV zijn nieuwe acties niet uitgesloten. Dinsdag staat een nieuwe ondernemingsraad op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus