Auto brandt volledig uit: bestuurder zet voertuig net op tijd aan de kant

© Chris Bosseloo

Ninove -

Op de Aalstersesteenweg ging vrijdagochtend een wagen in vlammen op. De bestuurder van het voertuig merkte rook op vanuit de motorkap en reed nog even verder om het voertuig in veiligheid aan de kant van de weg te zetten. In een mum van tijd stond heel de wagen in lichterlaaie. De bestuurder kon op tijd het brandend voertuig verlaten.

Chris Bosseloo

Toen de bestuurder van een grijze Mercedes vrijdagochtend rond 10 uur via de Aalstersesteenweg in de richting van Denderleeuw wou rijden, merkte hij ter hoogte van het kruispunt Den Doorn dat er rook vanuit de motorkap van zijn wagen kwam. Om het verkeer niet te hinderen en om de veiligheid van andere weggebruikers niet in het gedrag te brengen reed hij verder tot de Aalstersesteenweg. Daar moest hij na een honderdtal meter zijn wagen aan de kant zetten omdat de vlammen van onder de wagen zichtbaar waren.

“Ik zette de wagen aan de kant en in een mum van tijd stond mijn auto in lichterlaaie”, vertelt de aangeslagen man. “Ik probeerde de vlammen nog te blussen, maar het mocht niet baten. Mijn wagen is wel vijftien jaar oud maar in prima conditie. Het is nog maar een week geleden dat hij in de garage een groot onderhoud kreeg, zelfs de airbags werden vervangen.”

Emotionele waarde

De brandweer kreeg het vuur wel geblust met speciaal schuim en water maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig in de vlammen opging. Het is niet bekend wat aan de oorzaak ligt van de brand ligt. Door de bluswerken was de Aalstersesteenweg in de richting van Denderleeuw versperd en moest het verkeer vanuit beide richtingen over één rijstrook geleid worden.

Er vielen bij dit voorval geen gewonden, maar de wagen is rijp voor de schroothoop. “Dat doet nog het meeste pijn”, vertelt de onfortuinlijke bestuurder. “Ik kreeg de wagen nadat er iemand overleden was en ik koesterde hem. De auto had voor mij een emotionele waarde.”

© Chris Bosseloo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus