Nieuwe Junior Journalisten zijn bekend

De organisatoren samen met de tien laureaten en hun prijs.

Rumst -

Naar goede traditie reikte ook dit jaar het Davidsfonds Rumst, in samenwerking met de gemeentelijke bib, de prijs van Junior Journalist uit. Maar liefst 128 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van acht scholen uit de gemeente namen dit jaar deel.De jonge schrijvertjes kregen ‘Lokale helden’ als thema voorgeschoteld. Voor hun opstel gingen ze daarbij op zoek naar mensen die hen inspireerden. Hun keuzes waren voor de organisatie even verrassend als verfrissend.

“Van een grootvader met een opvallend beroep over een handige vrijwilliger in de school, iedereen vond wel een held van hier”, zegt woordvoerder Fons Verlinden. “Het was geen vanzelfsprekende opdracht om uit de vele werkjes een keuze te maken. Gelukkig konden we daarvoor een beroep doen op een achtkoppige jury die uiteindelijk tien laureaten uitkoos.”

Winnaar werd Miguel Lavens met een lofzang over zijn boerenfamilie. Hij vertelde over de gastvrijheid en de hulpvaardigheid die hij bij zijn familieleden mocht ervaren en die ze volgens hem tot echte helden maakte. Hij liet weten dat later schrijver worden zijn grote droom is.

Nel Bonnevalle met een opstel over dokters zonder vakantie en Briek Bouwens over Moeders voor Moeders werden respectievelijk tweede en derde laureaat. Tien laureaten gingen naar huis met een boek of een boekenpakket.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus