Pas aan de slag bij Plopsaland, maar dat houdt jonge werknemer niet tegen om 1.115 euro uit kassa te stelen

De man pleegde de feiten in een eetstandje in Plopsaland.© BELGA

De Panne -

Een 20-jarige jongeman heeft de kans die hij kreeg om bij Plopsaland te werken grondig verprutst. I.B. was er amper drie maanden aan de slag toen ontdekt werd dat hij al 1.115 euro uit de kassa had gehaald. Hij riskeert vier maanden cel.

Jelle Houwen

Toen hij 19 jaar oud was werd I.B. op 16 april aangenomen om in Plopsaland een eetstandje uit te baten. Al gauw rees bij de directie echter twijfel bij zijn betrouwbaarheid. Er werd onderzocht of dat klopte. “Het bleek dat de normale dagomzet van het standje zo’n 1.000 euro bedroeg”, sprak de procureur. “De keren dat I.B. in de stand stond was dat 600 euro. Dat komt omdat hij bestellingen van klanten in de kassa annuleerde en het geld in eigen zakken stopte. Hij wist immers niet dat de kassa’s daar een systeem bevatten zodat ook de geannuleerde bestellingen bij gehouden worden. Plopsaland heeft zo een mooi overzicht en berekende dat het totale verlies 1.115,70 euro bedroeg.”

Geen bemiddeling

Het bedrijf vraagt dat geld nu terug. Op 16 juli kreeg I.B. uiteindelijk zijn ontslag. De man gaf de diefstallen toe, maar beweert dat het bedrag volgens hem niet zo hoog lag. Het parket bood hem nog de kans om via bemiddeling de schuld te betalen aan het pretpark, maar hij stuurde telkens zijn kat. Bovendien bleek nadien ook dat hij zijn personeelskaart voor gratis parking telkens doorgaf aan vrienden. Hij liet ook verstek gaan op zijn proces.

Vonnis op 14 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus