Zeewierkroketten van Mona zijn voortaan over heel België verkrijgbaar: “Even lekker en smeuïg als die met garnaal”

© mvn

Brugge -

De zeewierkroketten van de Brugse start-up Nomet zijn voortaan verkrijgbaar in heel België. Supermarktketen Bioplanet neemt het product op in haar gamma. “Op termijn kunnen we nog andere zeewierproducten op de markt brengen.”

Koen Theuns

De Brugse Mona Delagrange begon in de zomer van 2021 met het maken van een plantaardig en duurzamer alternatief voor een Vlaamse oerklassieker: de garnaalkroket. Om de smaak van de zee in de kroket te krijgen, maakte ze gebruik van zeewier als grondstof. Het product viel in de smaak en de productie ging in stijgende lijn. In die mate dat Nomet in 2022 in zee ging met La Vie est Belle, West-Vlaamse producent van vegetarische producten. (Lees verder onder de foto)

Supermarktketen Bioplanet neemt het product op in haar gamma.© Nomet

“Een belangrijke stap, want nu is schaalvergroting eindelijk mogelijk. Waar we in het eerste jaar minder dan 3.000 stuks manueel maakten door beperkte capaciteit, worden er dankzij deze samenwerking nu 3.000 stuks per lot gemaakt”, vertelt Delagrange.

LEES OOK. Mona (27) scoort met duurzame zeewierkroketten: “Niet hetzelfde als garnaalkroketten, maar wél met vleugje zee”

Door de samenwerking vindt de zeewierkroket, waarvan het zeewier tegenwoordig afkomstig is uit de Oosterschelde, tegenwoordig ook de weg naar meerdere natuurvoedingswinkels. En nu dus ook naar alle 32 vestigingen van Bioplanet in België.

“Een heel mooie stap, omdat we zo mensen echt vertrouwd kunnen maken met de smaak van zeewier en we op termijn nog andere zeewierproducten op de markt kunnen brengen. Op onze Instagram-pagina vind je zo ook inspirerende zeewierrecepten”, zegt Delagrange. “Zeewier is een duurzame, plantaardige voedingsbron met alle voordelen van vis. Het is heel gezond, dankzij de aanwezigheid onder andere jodium en omega-drie-vetzuren.”

En de smaak? Die hoeft volgens Delagrange niet onder te doen voor het origineel. “Ze zijn even lekker en even smeuïg als garnaalkroketten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus