Voetbal 4de provinciale A VK Akkers Middelburg

Hugo Pieters en VK Akkers Middelburg hopen met vertrouwen eindronde aan te snijden: “Club en spelers zijn klaar voor derde”

Coach Hugo Pieters houdt voorlopig de druk weg, maar iedereen binnen de club wil de promotie naar derde provinciale bewerkstelligen.© Marc Van Hecke

VK Akkers Middelburg zette vorige zondag haar vierde plaats in de rangschikking kracht bij via een 5-2-thuiszege tegen FC Rooigem. De ploeg uit Maldegem staat in de komende maand nog voor toppers tegen FCG Sint-Laureins B en FC Dampoort Gent, maar is door het behalen van de tweede periodetitel al verzekerd van deelname aan de eindronde. Coach Hugo Pieters houdt voorlopig de druk weg, maar iedereen binnen de club wil de promotie naar derde provinciale bewerkstelligen.

Johan Polet

“We hebben de wedstrijd tegen Rooigem op een ernstige manier aangepakt”, bijt Pieters de spits af. “We gingen goed van start en leidden na twintig minuten met 2-0 via evenveel doelpunten van Mehmet Kutlu. We klommen kort voor de rust via een treffer van Yaël De Witte op een comfortabele 3-0-voorsprong. We incasseerden na de rust twee doelpunten, maar de zege kwam nooit in gevaar. Kutlu maakte zijn hattrick rond en bevestigde dat hij op dit niveau een fenomeen is. Hij is voor iedere defensie een moeilijk te bespelen spits. Hij maakt van een halve kans een doelpunt en bezorgt onze ploeg een forse meerwaarde. Hij voelt zich hier thuis en heeft zijn overeenkomst voor volgend seizoen al verlengd. Hij is voorlopig niet toe aan een transfer of nieuwe uitdaging. Een minpunt tegen Rooigem was de rode kaart in de slotfase voor Robin De Baerdemaeker. Een te zware sanctie en kleine smet op onze collectief goede prestatie.”

Derde provinciale

“We hopen tot het einde van de reguliere competitie ons goede niveau aan te kunnen houden. We willen in de beste omstandigheden en met vertrouwen in de eindronde van start gaan. Deze club inclusief de volledige spelersgroep is klaar om de stap naar derde provinciale te zetten. Het is mogelijk dat één zege voldoende is om een stap hogerop te zetten. We grepen vorig seizoen op een pijnlijke manier naast de promotie. We verloren in de nacompetitie met de strafschoppen van KSK Vinderhoute dat niet beter was dan ons. Het was een pijnlijke ervaring die enkele maanden is blijven nazinderen. We beleefden hierdoor een wisselvallige voorbereiding en competitiestart, maar nadien is alles in de juiste plooi gevallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus