Brugse politie roept op waakzaam te zijn: bejaarden steeds vaker doelwit van oplichters die zich uitgeven als bankmedewerker

© BELGAIMAGE

Brugge -

De Brugse politie heeft sinds het begin van dit jaar al tien meldingen ontvangen van mensen die gecontacteerd werden door oplichters die zich uitgeven als bankmedewerkers, waarvan drie meldingen in de laatste week. Vooral bejaarden worden geviseerd en zijn het slachtoffer. Eén buit van afgelopen week bedraagt 2.400 euro.

Celina Cazzetta

Drie Bruggelingen van 82, 85 en 92 jaar oud zijn afgelopen week slachtoffer geworden van de grootschalige oplichting. De oplichters gaan sluw te werk met als doel zoveel mogelijk geld af te troggelen. Zo bellen ze Bruggelingen op met de mededeling dat er frauduleuze verrichtingen zijn gebeurd met hun rekening. Ze stellen voor dat een bankmedewerker langskomt om de problemen op te lossen, maar in werkelijkheid worden de mensen in de val gelokt. De werkwijze is altijd hetzelfde: een telefoongesprek, daarna een bezoek waarna de code van de bankkaart wordt ontfutseld, de bankkaarten worden meegenomen en de oplichters halen geld af.

De wanpraktijken gebeuren in heel het land en zijn een grootschalig fenomeen, maar ook Bruggelingen worden nu steeds vaker het doelwit van de oplichters. De Brugse politie roept daarom op extra waakzaam te zijn en ook als (klein)kind een oogje in het zeil te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus