Assist RWDM-speler volstaat niet voor Kazachse zege

Yan Vorogovskiy (links) ging met Kazachstan onderuit tegen Slovenië.© AP

Naast Zakaria El Ouahdi (Marokko U23) stuurde RWDM deze interlandbreak ook Yan Vorogovskiy (Kazachstan) en Mickaël Biron (Martinique) uit. Vorogovskiy liet zich tijdens het eerste deel van het tweeluik Slovenië-Denemarken meteen gelden met een assist.

Michael Delbeke

In de strijd voor een ticket voor het EK van 2024 zit Kazachstan in een kwalificatiegroep met Denemarken, Finland, San Marino, Slovenië en Noord-Ierland. Kazachstan maakte geen goede start: in de Astana Arena ging het donderdagavond met 1-2 onderuit tegen Slovenië. Aan Vorogovskiy zal het niet gelegen hebben, want de 26-jarige linksback van RWDM bood Maksim Samorodov in de 23ste minuut de assist aan voor de 1-0. Zondag krijgt Kazachstan een nieuwe kans tegen Denemarken.

Over de oceaan komt Mickaël Biron dan weer in actie voor Martinique in de CONCACAF Nations League, de tegenhanger van onze Europese versie. Martinique staat laatste in een groep met Costa Rica en Panama en kan zich met nog één wedstrijd te gaan (zaterdag 19 uur plaatselijke tijd tegen nummer twee Costa Rica) niet meer plaatsen voor de finaleronde. Er staat wel nog een ticket voor de Gold Cup 2023 op het spel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus