Voetbal 2de afdeling VV A Sparta Petegem

Ondanks mindere periode blijft Robbe Van Steenkiste met Sparta Petegem tweede plaats bezetten: “Tijd dat we nog eens winnen”

De achterstand van elf punten op leider KSC Lokeren-Temse is te groot volgens Robbe Van Steenkiste: “We hadden veel dichter bij de Waaslanders moeten staan.”© Marc Van Hecke

Sparta Petegem behaalde in de voorbije zeven wedstrijden slechts een 5 op 21, maar staat samen met Jong Cercle en KSV Oostkamp nog steeds op een gedeelde tweede plaats. De ploeg van coach Bert Dhont won in de voorbije anderhalve maand enkel van rode lantaarn Erpe-Mere United en moet dringend haar statistieken opvijzelen. De Spartanen krijgen zondag het bezoek van FC Gullegem.

Johan Polet

Robbe Van Steenkiste wil zondag met Sparta Petegem nog eens winnen en de tweede plaats behouden. “We kwamen vorige zaterdag bij Jong Essevee niet verder dan een 3-3-gelijkspel, maar we hadden die partij altijd moeten winnen”, vindt Van Steenkiste. “We keken bij de rust tegen een 1-0-achterstand aan hoewel de fusieploeg in de eerste helft slechts één kans creëerde. Wij pakten met een goede tweede helft uit en klommen op een 1-2- en 2-3-voorsprong. Het was jammer dat we die bonus niet konden vasthouden. We hebben onszelf met één punt te weinig beloond.”

Minder geluk en grote blessurelast

“We staan ondanks onze mindere periode nog steeds in de top drie”, geeft de polyvalente speler mee. “Dat toont aan dat onze titel van vorig seizoen geen toeval was. We tellen elf punten minder dan leider KSC Lokeren-Temse, maar het kwaliteitsverschil tussen beide teams is minder groot dan die kloof doet vermoeden. We hadden veel dichter bij de Waaslanders moeten staan. We hebben in de terugronde minder het geluk aan onze zijde. We kampten ook met een grote blessurelast. Anton Vanborm staat al vele weken aan de kant en zal vermoedelijk dit seizoen niet meer spelen. We misten ook Davy Joye en Lorenzo Berwouts gedurende heel wat wedstrijden, waardoor we het moeilijker hadden om offensief gaten te slaan. Ik heb door een letsel aan de ribben ook enkele matchen aan mij moeten laten voorbijgaan.”

“Ik speelde in de voorbije wedstrijden centraal in de defensie, terwijl Sam Blancke zich als offensieve middenvelder mocht uitleven. Ik schoof vanuit het middenveld een rij achteruit en voel me er in mijn sas. Ik speelde in het eerste jaar bij Sparta Petegem ook in het hart van de verdediging. De coach moet tevreden over mijn prestaties zijn, want voorlopig blijf ik op die positie staan. Het maakt me niet uit waar hij mij posteert. De ploeg staat altijd voorop.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus