Sponsortocht en Afrikaanse markt voor kinderopvanghuis in Zuid-Afrika

Een kinderopvangplaats in Matsula.© rr

Wuustwezel -

Traditiegetrouw organiseert gemeenteschool De Wissel juist voor de paasvakantie een mondiale week. De sponsortocht en een Afrikaanse markt zijn de hoogtepunten.

“Dit jaar trekken we ver over de landsgrenzen en gaan richting Zuid-Afrika. In Matsulu, een piepklein dorpje dat tegen het bekende Krugerpark ligt”, vertelt directeur Kim Donckers. “Daar is er een kinderopvangtehuis. Het heet Nothing Impossible en vangt kindjes op tussen 0 en 6 jaar. Vier enthousiaste begeleiders zorgen ervoor dat de kinderen warm eten krijgen, veilig een dutje doen en heerlijk spelen met de middelen die ze hebben. Ze worden er ook voorbereid om naar het eerste leerjaar te gaan.”

De Wissel gaat dit project financieel ondersteunen. Er zijn nog heel wat noden zoals leer- en speelmateriaal voor binnen en buiten. “We vinden het belangrijk onze leerlingen op te voeden tot mondiale wereldburgers. De ganse week gaan we aan de slag met dit project.” Elke dag staat een bepaald thema in de kijker tijdens de ochtendopening: ligging, taal, geschiedenis, cultuur, school en klimaat. De school legt zelfs ter plekke online contact met mensen in Zuid-Afrika. De school wordt ondergedompeld in ware Afrikaanse sfeer.

Sponsortocht voor dit kinderopvanghuis.© rr

Sponsortocht

Op woensdag 29 maart is er een sponsortocht met vertrek en aankomst in de school. Kinderen van de 2e en 3e graad wandelen 10 km doorheen het mooie Wuustwezel. De kinderen van de 1e graad stappen 5 km. Elke leerling kan zich per kilometer laten sponsoren. Ouders, grootouders, vrienden en buren zijn uitgenodigd om mee te stappen Onderweg wordt een stukje appel aangeboden. Vrijdag 31 maart wordt een echte Afrikaanse markt georganiseerd. Iedereen is welkom tussen 13.15 u en 14.45 u. Er is gelegenheid om koffie of thee te drinken. Er zijn verkoopkraampjes en veel sfeer en gezelligheid. (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus