Zowel man als vrouw schuldig aan intrafamiliaal geweld: straffen met uitstel

© Dirk Vertommen

Lier -

De correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Lier veroordeeld tot celstraffen met uitstel voor wederzijds partnergeweld.

K.S. en T.V. hadden een hele poos een toxische relatie. Een relatie waarbij sprake was van geweld langs beide kanten. “In juni 2021 zag mevrouw dat haar vriend foto’s van een andere vrouw op zijn gsm had staan. Dat resulteerde eerst in een verbale ruzie, maar er werd ook huisraad stukgeslagen”, vertelde de openbare aanklager. “Vervolgens kreeg de vrouw slagen in het gezicht, werd ze bij de haren getrokken, in haar lip gebeten en tot twee keer toe bij de keel gegrepen.”

Niet alleen K.S. stond dus terecht, ook T.V. “In augustus had meneer de politie gebeld en bij aankomst van de interventieploeg overhandigde hij een koksmes. Tijdens een ruzie had mevrouw dat mes vastgenomen en naast haar lichaam gehouden. Ze zou met haar vinger naar de man hebben gewezen en geroepen hebben dat hij moest stoppen met het bloed van onder haar nagels te halen.”

De rechtbank oordeelde dat zowel de man als de vrouw schuldig waren aan intrafamiliaal geweld. K.S. liep acht maanden cel met uitstel op, T.V. liep zes maanden met uitstel op. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus