Wielrennen Nieuwelingen Gent-Wevelgem in Boezinge

Provinciaal kampioen Briek Plasman behoort tot favorieten in Gent-Wevelgem: “Mijn eerste grote doel”

Briek Plasman zit dit seizoen al aan één zege en twee tweede plaatsen.© Bart Vandenbroucke

Met één overwinning en twee podiumplaatsen behoort de snelle Briek Plasman zondag tot de favorieten in Gent-Wevelgem voor nieuwelingen in Boezinge. “De concurrentie is groot, maar ik kom met vertrouwen aan de start”, vertelt de Ruddervoordenaar.

Michel Vanden Heede

De tweedejaars van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare spurtte zondag naar de tweede plaats in de afwachtingswedstrijd van de Guido Reybrouck Classic in Damme, waar de zege naar Maurice Hoorens ging. “Ik trok vrij goed gepositioneerd naar de laatste rechte lijn. Nadat een concurrent uit zijn klikpedaal was geschoten, moest ik even uitwijken, maar uiteindelijk kon ik toch mijn sprint rijden. Ik was zeker blij met mijn ereplaats, het kan ook niet altijd raak zijn. Mijn tweede stek was een bevestiging van mijn goede seizoensstart. Voor mij is regelmaat heel belangrijk. Ik wil er het hele jaar staan.”

“Nee, ik stel geen zegecijfer voorop”, aldus de leerling van het KTA Brugge. “Het gaat om meer dan dat. Ik wil in eerste instantie goed presteren in het grote werk. Gent-Wevelgem is dan ook een afspraak die ik met rood heb aangestipt. We moeten net als in Damme over kasseien en vlakke wegen. Ik zie wel wat gelijkenissen. Zonder tegenslagen moet er opnieuw een mooi resultaat mogelijk zijn.”

“Tijdens de winterperiode heb ik een reeks veldritten afgewerkt om sterker te worden en meer inhoud te kweken. Die aanpak werkt duidelijk. Mijn vroege zege in Sint-Maria Lierde was een opsteker van formaat. Ik kon er in een sprint bergop een reeks rappe mannen (zoals Matteo Grypdon en Edouard Claisse, red) kloppen. Ook mijn tweede plaatsen in Edewalle-Kortemark en Damme mogen gezien worden. Mijn goede eindsprint is een belangrijk wapen, maar ik ben ook niet bang om te koersen”, besluit de provinciale kampioen.

Gent-Wevelgem voor nieuwelingen vindt zondag plaats in Boezinge. De afstand van deze openingsmanche van de Beker van België bedraagt 74 kilometer, met start om 14.30 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus