Wegenwerken hinderen verkeer tijdens paasvakantie: “We rekenen op geduld en begrip”

De Lindekens krijgt deels nieuwe verkeerslichten.© Marc Peeters

Grobbendonk -

Tijdens de paasvakantie wordt er in Grobbendonk op drie plaatsen aan de weg gewerkt. Er is gekozen voor een vakantieperiode om de hinder voor het verkeer en vooral de schoolgaande jeugd zoveel mogelijk te beperken. Het belangrijkste knelpunt is het kruispunt De Lindekens. Daar worden de verkeerslichten aangepast.

Marc Peeters

Het drukke kruispunt was vorig jaar vrij lang deels afgesloten voor herichting en de aanleg van fietspaden naast de N13. Toen was al bekend dat er een probleem was met de levering van de verkeerslichten, maar het project daarvoor in zijn geheel uitstellen was geen optie. “Want dan zouden de moordstrookjes langs de gewestweg vandaag nog niet vervangen zijn”, weet burgemeester van Grobbendonk Marianne Verhaert (GiB).

De voorbije maanden stonden er tijdelijke verkeerslichten. “De nieuwe verkeerslichten zijn intussen geleverd en de daarbij horende werken worden nu gestart. Deze zullen vanaf 3 april tot en met 16 april plaatsvinden. Hierdoor zal de Bouwelse steenweg richting Grobbendonk gedurende deze periode afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt tijdelijk een omleiding voorzien langs de Pallieterdreef en de Kabienstraat voor personenvervoer. Vrachtwagens dienen om te rijden via Nijlen. Voor fietsers en voetgangers wordt een doorgang voorzien, waardoor zij zich langs de werf kunnen blijven bewegen richting Grobbendonk.”

Fluvius

De tweede werf bevindt zich ter hoogte van het kruispunt van de Waterwinningsstraat met de Leopoldstraat. Daar worden aanpassingswerken aan het gasnet uitgevoerd door Fluvius. Deze werken zullen drie weken in beslag nemen. Ze starten op 27 maart en eindigen op 14 april. De Waterwinningsstraat wordt afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers, ter hoogte van de Leopoldstraat.

Er wordt een omleiding voorzien via de Hendrik Consciencestraat en de Rubensstraat. Op de Leopoldstraat en de Pulse steenweg zullen verkeerslichten worden geplaatst en zal er beurtelings verkeer zijn.

Op de derde locatie, de Bevrijdingsstraat, zullen tijdens de paasvakantie beperkte werken plaatsvinden zoals snoeiwerken en kleine herstellingen. Om de hinder te beperken, wordt er voornamelijk gewerkt buiten de spitsuren. “Werken zonder enige hinder kan niet”, meent de burgemeester. “We rekenen de volgende weken dan ook op wat geduld en begrip.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus