Volleybal Lotto Volley League - Champion Play-Off Haasrode Leuven - Knack Roeselare

Lennert Van Elsen (Haasrode Leuven) kijkt toekomstig werkgever Roeselare in de ogen: “Dit is een kans die ik met beide handen moet grijpen”

Lennert Van Elsen: “Het is aan mij om te bewijzen dat ik klaar ben voor een stap hogerop.”© Vel

Haasrode Leuven staat na de 3-1-nederlaag in Aalst weer even ver dan een week geleden. Met de komst van Knack Roeselare in het achterhoofd is dat geen geschenk, al zal één speler in het bijzonder wel extra hard uitkijken naar zondagavond. Lennert Van Elsen heeft namelijk zijn droomtransfer beet en trekt deze zomer naar de CEV Cup-finalist.

Kenny Hennens

Bezoek krijgen van Roeselare zorgt altijd wel voor hoogspanning, al krijgt de komst van Kukartsev en co. dit keer een extra gouden randje voor Lennert Van Elsen, die in het tussenseizoen naar Knack verhuist. “Ik lig niet wakker van het feit dat ik nu tegen mijn toekomstige ploeg moet spelen”, zegt een nuchtere Van Elsen, die op 1 april 22 jaar wordt. “Natuurlijk is dit een kans die ik met beide handen moet grijpen, daar moeten we niet onnozel over doen. Ik ben enorm trots dat een club als Roeselare aan mijn mouw heeft getrokken. Het wordt een geweldige uitdaging.”

Het gaat razendsnel voor de 2,02 meter grote middenman, die pas tijdens de zomer van 2021 boven water kwam. Van Elsen was toen als 20-jarige debutant één van de weinige lichtpuntjes bij de Red Dragons op het EK in Polen. “Als je mij twee jaar geleden had gezegd dat ik nu een transfer naar Roeselare zou versieren, ik had je niet geloofd. Met coach Steven Vanmedegael heb ik nog niet gesproken, want mijn manager (ex-Red Dragon Wout Wijsmans, red) heeft de onderhandelingen gevoerd. Al besef ik natuurlijk wel dat de verwachtingen een pak hoger zullen liggen dan bij Haasrode Leuven. Het is aan mij om te bewijzen dat ik klaar ben voor een stap hogerop.”

Ontdekking

En voor dat laatste lijkt er geen betere club dan Knack Roeselare, naar Belgische normen het typevoorbeeld van professionaliteit op het parket en ernaast. “Ik was er onlangs bij tijdens de Europese halve finale tegen Piacenza. Die beleving toen was echt uniek. Natuurlijk zal ik veel meer en harder moeten trainen, maar jongens als een Stijn D’Hulst en Seppe Rotty, die ik ken van bij de nationale ploeg, zullen mij wel op weg helpen. Ik kijk er gewoon heel erg naar uit om te ontdekken waar mijn limieten liggen en dan zit je niet beter dan bij Roeselare”, besluit Van Elsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus