Omstreden motorcross in Outer afgelast door slechte weersvoorspellingen

De motorcrosswedstrijd in Outer is afgelast door de slechte weersvoorspellingen.© Brent Saey

Outer -

De motorcross in de Diepe Straten in Outer zal komend weekend niet doorgaan. De organisatie kondigt aan dat het evenement is afgelast in samenspraak met de burgemeester en verschillende instanties door de slechte weersvoorspellingen.

Brent Saey

Afgelopen weekend nog vroegen N-VA Ninove, Natuurpunt en Vzw Red de Diepe Straten om de motorcross in de Diepe Straten in deelgemeente Outer af te schaffen. Zij waren van mening dat zo’n evenement een negatieve impact heeft op de natuur. Ze maakten zich daarnaast ook zorgen over de veiligheid en de mobiliteitsproblemen in de ruime omgeving.

Nu kondigt de organisatie van de motorcross zelf aan dat het evenement wordt afgelast door de slechte weersvoorspellingen. “Het is de bedoeling dat we het op een later tijdstip wel kunnen laten doorgaan”, klinkt het.

LEES OOK. Motorcross stuit op verzet: “Dit prachtige stukje natuur is totaal niet geschikt voor zo’n evenement”

Het gemeentebestuur had voor de motorcross op voorhand een vergunning afgeleverd met voorwaarden, omdat de dienst mobiliteit en politie oorspronkelijk een ongunstig advies hadden gegeven voor de motorcross. “Er is een melding gedaan, die voldeed aan de voorwaarden waarvan we akte namen. Het evenement werd getoetst aan de Vlarem-normen en het voldoet aan de afstandsregels. Het terrein is gelegen in landbouwgebied en het valt buiten de schoontijd, opgelegd door de afdeling Natuur en Bos”, verklaarde burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

De organisatie benadrukt dat de afgelasting er niet komt naar aanleiding van de kritiek van Natuurpunt en N-VA. “We zouden er alles aan gedaan hebben om de motorcross goed te laten verlopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus