Antwerpse muzikanten eren Henny Vrienten: “Hij was wereldklasse op muzikaal en tekstueel vlak”

Jelle en Tom spelen volgende maand een showcase in Boechout.© RR

Boechout, Borgerhout -

Voor het zesde nummer dat de band Open op Zondag in eigen beheer lanceert, doen muzikanten Jelle Vinck uit Boechout en Tom Tritsmans uit Borgerhout iets apart. Ze betonen hun eer aan Henny Vrienten van de band Doe Maar.

Filip Spoelders

Als Nederlandstalige band is het uiteraard niet verrassend dat het werk van Henny Vrienten in een ander kleedje wordt gestoken. “Het idee om met Is dit alles iets te doen, bestaat al veel langer. Toen we nog maar net met Open op Zondag bezig waren zochten we een leuk Nederlandstalig nummer om te bewerken en dat we tijdens onze set konden spelen. We zijn allebei enorme fan van Doe Maar en het solowerk van Henny Vrienten. Op muzikaal en tekstueel vlak is dit wereldklasse volgens ons. We zien dit als een ode aan de legendarische band”, vertellen Jelle en Tom.

De versie van Is dit alles van Open op Zondag is op alle streamingdiensten te beluisteren. Om ze live aan het werk te zien, is het nog mogelijk om tickets te kopen voor hun showcase op donderdag 27 april in Theater Vooruit van Boechout. (fisp)

LEES OOK: Open op zondag brengt zorgeloze songs: “Nederlandstalige muziek mag ook luchtig zijn”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus