Handelscentrum trekt weer meer winkels aan: “Heb mijn hart aan Brakel verloren”

Anja Dumont verhuisde haar Leonidaswinkel naar Marktplein 17, waar ze fors kan uitbreiden.© edp

Nederbrakel -

De middenstand in het centrum van Nederbrakel (her)leeft. Onlangs opende Sandra Dumont haar Leonidaswinkel op het Marktplein. Els D’Hondt en dochter Laura verhuisden hun lingeriewinkel dan weer naar de Hoogstraat.

Eric De Pessemier

“Ik baatte sinds 2014 een Leonidaswinkel uit in de Neerstraat”, zegt zaakvoerster Anja Dumont (45). “Nu hebben we in een gebouw op het Marktplein geïnvesteerd. Vroeger was hier onder meer restaurant Marjon gevestigd. Het oude pand lieten we afbreken en er kwam een nieuwbouw. Op de benedenverdieping heb ik nu een veel ruimere winkel. Zo kan ik mijn assortiment uitbreiden. Je kan hier nu ook terecht voor cava, gin en rum. Ik specialiseer me in merken die je niet in de warenhuizen vindt. Ook voor geschenkmandjes ben je hier op het juiste adres.”

(lees verder onder de foto)

Els D’Hondt en dochter Laura verhuisden hun zaak SecrEls naar Hoogstraat 14.© edp

En er zijn nog nieuwe – maar toch vertrouwde – gezichten in het handelscentrum. “Met onze lingeriewinkel SecrEls verhuisden wij van de Kasteelstraat naar de Hoogstraat”, zegt Els D’Hondt (48). “Daar had ik ongeveer zes jaar mijn winkel. In de Hoogstraat kon ik het pand met nummer 14 kopen. Mijn zaak ligt nu echt in de winkelstraat. Als Zottegemnaar ben ik mijn hart aan Brakel verloren. Dochter Laura helpt me in de winkel. De mensen kunnen hier terecht voor alle merken van de Van de Veldegroep. Nieuw is dan weer Lise Charmel, een merk gekend voor de afwerking met kant. Voor nachtgoed werken we met het Belgische merk Dorélit. Leuk is dat je dat ook gewoon thuis kunt dragen. In onze rekken vind je ook zomerkleedjes van Iconique.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus