De Kromme Gedong organiseert benefiet in Baljuwhuis

De Kromme Gedong is dit jaar voor de tiende keer op de afspraak op de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker.© idh

Vollezele -

De Kromme Gedong, een groep fietsvrienden uit Vollezele, neemt tijdens het Hemelvaartweekend in mei voor de tiende keer deel aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Om voldoende startgeld samen te krijgen, organiseren ze zaterdag 25 maart een benefiet in het Baljuwhuis vanaf 20 uur met streekbieren en optredens van Lampadeir en The Crowd.

Ingrid Depraetere

“De Kromme Gedong plant om met drie fietsteams aan de start te verschijnen van de 1.000 kiometer van Kom op tegen Kanker”, zegt Jo Stalpaert.

“Niels Servranck rijdt als solorijder mee met het internationale peloton als eerbetoon aan zijn vader Bart die de strijd tegen darmkanker verloor. Om onze startplek te verzekeren, moeten we wel eerst 17.000 euro samen zien te krijgen. Dit geld gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Op tien jaar tijd is de Kromme Gedong er zo in geslaagd om in totaal al 134.500 euro te doneren aan Kom op tegen Kanker.”

Om dit startgeld samen te krijgen, organiseren de fietsvrienden een benefietavond in het Baljuwhuis op zaterdag 25 maart vanaf 20 uur. Men kan er allerlei streekbieren komen proeven en tegelijk ook twee optredens meepikken. Lampadeir uit Aalst zorgt voor Nederlandstalige kleinkunst in een fris jasje en The Crowd brengt covers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus