Jaar wegenwerken in dorpscentrum en stationsomgeving van Tollembeek

In het dorpscentrum van Tollembeek zijn grote rioleringswerken gestart die tot april 2024 zullen duren.© idh

Tollembeek -

In het dorpscentrum van Tollembeek en in de stationsomgeving zijn grote wegenwerken gestart. Er wordt onder meer een gescheiden riolering aangelegd en de straten worden vernieuwd. De werken duren tot in de lente van volgend jaar.

Ingrid Depraetere

De werken situeren zich in de Muylebeekstraat, de Zeuningenstraat, de Statiestraat en de Begijnhofstraat. Momenteel wordt er al volop gewerkt in de Zeuningenstraat.

“Stap voor stap wordt in al deze straten de bestaande weg opgebroken en weggehaald en er worden aparte rioolbuizen voor afvalwater en hemelwater in de grond gestoken”, zegt Ludo Persoons (CD&V), schepen van Openbare Werken.

“Wanneer er een stuk aangelegd is, wordt dit weer toegelegd zodat de inwoners altijd aan hun woning kunnen. Nadien worden er een volledige nieuwe straat aangelegd en nieuwe voetpaden. Meteen worden ook de nutsleidingen vernieuwd.”

Waterzuiveringsgraad

De werken kosten 5,2 miljoen euro waarvan de gemeente Galmaarden er zelf 2 miljoen van moet betalen. De rest wordt gefinancierd door Aquafin. De werken duren tot april 2024. Naargelang de evolutie van de werken worden er lokale omleidingen voorzien.

“Voor een gemeente als Galmaarden zijn dat grote werken maar ze zijn nodig om onze waterzuiveringsgraad omhoog te krijgen”, zegt Ludo Persoons. “We zitten nu al op 66 procent wat in de regio een van de betere scores is. Na deze werken zal ongeveer 75 procent van ons afvalwater gescheiden worden afgevoerd naar een zuiveringsinstallatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus