Celstraf met uitstel voor man (43) die eigen woning in brand steekt en zwaait met mes: “Had faliekant kunnen aflopen”

© lmd

ZELZATE -

Een 43-jarige man uit Zelzate zwaaide onder invloed van alcohol met een mes naar de politie en probeerde niet veel later zijn eigen woning in brand te steken. De man werd donderdag voor de feiten veroordeeld tot 40 maanden cel met uitstel.

Laura Moens en Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Man (43) zwaait met mes en steekt eigen woning in brand: “Hij wordt een ander persoon als hij drinkt”

O.A. werd donderdag veroordeeld tot 40 maanden cel met probatieuitstel. “De schade was enorm”, klonk het in de rechtbank. “Het is dankzij de politie en brandweer dat er geen gewonden vielen.” Probatieuitstel wil zeggen dat de man niet effectief naar de gevangenis moet als hij zich aan bepaalde voorwaarden kan houden. Hij moet vooral werken aan zijn alcoholproblematiek.

Het was in de nacht van 25 september 2022 dat de politie een melding van nachtlawaai ontving. In een woning in de Jozef Chalmetlaan in Zelzate werd luide muziek afgespeeld. De politie trof er een stomdronken O.A. aan die volledig in de war leek en vreemde uitspraken deed zoals “mijn vrouw is de duivel en wil mij om het leven brengen.”

De situatie liep snel uit de hand. De man sloot zich op in zijn woning waardoor de politie niet kon ingrijpen. Van buitenaf zagen ze hem met een mes zwaaien. O.A. zette niet veel later een pot met een doek op het vuur, waardoor er een enorme steekvlam ontstond, maar hij stak ook een kussen van zijn zetel in brand. De politie en brandweer konden uiteindelijk ingrijpen en erger voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus