Musicaltalent Elise Goossens (11) kaapt rol van kleine Rapunzel

Elise Goossens© House of Entertainment

Ranst -

De nieuwe familiemusical Rapunzel gaat dit weekend in première in de Stadsschouwburg Antwerpen. Wie zeker zal schitteren én genieten is Elise Goossens (11) uit Ranst, die de rol van de kleine Rapunzel mag spelen.

Kristin Matthyssen

Sandrine Van Handenhoven maakt haar sprookjesdebuut als ‘heks’ naast onder meer ‘koning’ Walter Baele en hoofdrolspeelster Helle Vanderheyden in Rapunzel, die het meisje met de lange vlechten speelt. De familiemusical is vanaf vrijdag 24 maart opeenvolgend in de Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent te zien. De officiële première vindt zondag 26 maart om 15u plaats in Stadsschouwburg Antwerpen.

Wie er dan nog niet bij zal zijn, maar wel in andere voorstellingen speelt, is Elise Goossens (11) uit Ranst. Zij speelt de kinderhoofdrol ‘Kleine Rapunzel’, afwisselend met de 12-jarige Hannelore De Swert uit Grimbergen. Door de wet op de kinderarbeid mogen ze niet alle voorstellingen spelen.

Voor de getalenteerde Elise Goossens worden het spannende tijden. Het meisje uit Ranst maakte de voorbije eindejaarsperiode al als ‘Oempa Loempa’ deel uit van het ensemble van de succesvolle musical Charlie and the Chocolate Factory, maar dit wordt haar debuut in de hoofdcast van een professionele productie. Ze zit in het vijfde leerjaar van het Annuncia-Instituut in Ranst.

Elise Goossens letterlijk op handen gedragen tijdens de repetities.© rr

“Mijn bompa heeft vroeger in een koor gezongen, maar voor de rest is er eigenlijk niemand in de familie met zang of musical bezig”, vertelt Elise, die de voorbije weken hard repeteerde in Antwerpen. “Zelf weet ik sinds mijn achtste ongeveer dat ik graag dans en zing. Ik zag op televisie iets over de Ketnetmusical en heb me toen ingeschreven. Ik had als zesjarig meisje al ballet gedaan, dus ik wist wel dat ik kon dansen. Maar over mijn zangprestaties was ik heel onzeker. Tijdens die audities voor de Ketnetmusical zeiden ze dat ik best wel goed zing.”

Elise neemt lessen bij Deep Bridge en zingt in het Studio 100-koor. Ze neemt ook nog extra zangles bij Hanne Delanghe van The Vocologist uit Schilde. “Meestal schrijf ik mezelf in voor audities”, lacht de ondernemende meid. “Ik doe veel audities, omdat het mij gelukkig maakt. Met de rol van de Kleine Rapunzel moet ik niet solo zingen, maar wel in mijn eentje acteren. Bij mijn vorige musicalervaringen was het altijd in ensemble dat ik op het podium stond. Ik kom in een viertal scenes, waarin de grote Rapunzel flashbacks heeft naar het verleden.”

Na de lagere school zou Elise graag kunsthumaniora doen, al weet ze het nog niet zeker. “Ik zou graag verder gaan in musical, omdat het mij gelukkig maakt.” Haar grote voorbeeld? Ze moet niet twijfelen. “Laura Tesoro.” En haar lievelingsmusical tot dusver? “The Sound of Music.”

Tickets en info: www.deepbridge.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus