Vrouwenvoetbal  1ste provinciale  KFC Herent

Judith Van Looveren klaar voor titelfeest met Herent: “We tankten vertrouwen in Tienen”

Bij de vrouwen van Herent maken ze zich op voor een feestje.© Vel

Judith Van Looveren (19) is aan haar veertiende seizoen bezig bij Herent dat vrijdag tegen Mazenzele B aan een punt genoeg heeft om de titel op zak te steken. De centrale middenvelder wil de kroon op het werk zetten.

Wim Redant

Op Tienen B trok Herent met 1-6 aan het langste eind. De komst van Mazenzele B lijkt de autoritaire leider dan ook niet te kunnen verontrusten. “We tankten vertrouwen in Tienen, maar dat betekent niet dat we Mazenzele B mogen onderschatten”, zegt de studente sociale wetenschappen. “We zijn aan een schitterend seizoen bezig met negentien zeges en één gelijkspel. Ik doorliep de jeugd van Herent waar ik samen met de jongens speelde tot ik op mijn vijftiende debuteerde bij de vrouwenploeg. De combinatie tussen het kotleven en het voetbal mondt uit in veel treinverkeer, want ik studeer zowel aan de Brusselse VUB als de Universiteit Gent. Gelukkig voert mijn vader me na de training wel eens huiswaarts. Ik ben verknocht aan Herent. De meeste spelers wonen in Herent of in de nabije omgeving wat een band schept.”

Vorig seizoen liep Herent de promotie op de valreep mis. “De ambitie brandde vorig seizoen al, maar een gelijkspel op de voorlaatste speeldag tegen Wijgmaal kostte ons de titel. Die wedstrijd betekende een onwaarschijnlijke baaldag, een enorme ontgoocheling. Nu liggen de kaarten gelukkig anders. We hebben tegen Mazenzele B zelfs voldoende aan een gelijkspel om de titel binnen te rijven.”

“Het ligt in de bedoeling om snel op voorsprong te klimmen om optimaal te kunnen genieten van onze titelmatch. Aan ambiance zal het wellicht niet ontbreken, want via Facebook werd actie gevoerd om zo veel mogelijk supporters op de been te brengen. Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan een goed resultaat. Ik beschik over een goede doorsteekpass en tel daardoor al flink wat assists. Als gewezen linksbuiten ben ik ook vrij snel. Ik ben ook wel een leidersfiguur. Zo doe ik de opwarming voor de wedstrijd en geef dan ook een korte motivatiespeech met de strijdkreet “Herent” als leidraad.”

Japan

Van Looveren plant haar eerste titel ooit, maar het debuut in tweede nationale zal grotendeels aan haar voorbij gaan. “Ik koos voor een Erasmusproject in Japan waar ik via een uitwisseling vijf maanden lang zal studeren. Ik ben intussen al Japans aan het leren. Niet eenvoudig met meer dan één alfabet en verschillende intonaties met andere betekenissen. Ook zonder mij beschouw ik Herent gewapend voor tweede klasse.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus