Pensioen van 80 kippen was op vijf uur geregeld: “We zijn blij dat ze allemaal een ‘rusthuis’ hebben gevonden”

Koen Claes met een van de kippen.© if

Destelbergen -

80 kippen van Plukboerderij Grondig in Destelbergen gaan met pensioen. De boerderij, waar je vooral terecht kan voor groenten en bessen, vernieuwt elke twee jaar hun toom - een groep kippen - , waardoor de oudere kippen “met pensioen kunnen”.

Laura Moens

Uitbaters Benny Van de Velde, Elise Van Broeckhoven en Koen Claes gingen via Facebook op zoek naar tuinen waar hun “oudere” kippen konden uitrusten. “De oudere kippen leggen dagelijks nog zo’n 60 eieren. Dat is zeker veel, maar voor ons is dat niet meer rendabel”, vertelt Benny. “Voor iemand die kippen houdt als hobby, is het niet zo erg dat een kip eens geen ei legt.”

Wie graag nog een kip wou bemachtigen, is helaas al te laat. “Mijn mailbox ontplofte en het bericht stond nog maar vijf uur online”, vertelt Benny. “Het leek ons een leuke manier om onze kippen een nieuwe thuis te geven, maar ik had niet verwacht dat het zo populair ging zijn.”

Een kip koste vijf euro, en als je er drie kocht, kreeg je er één kip gratis bij. De uitbaters van de boerderij zijn alleszins heel blij dat de gepensioneerde kippen snel “een rusthuis” hebben gevonden. “De actie is voor herhaling vatbaar”, besluit Benny.