Brandweerposten krijgen diverse meldingen van olie op de weg

De brandweer had de handen vol om alles op te ruimen.© jhm

Kortemark/Leke/Lo-Reninge/Alveringem -

Diverse brandweerposten hadden woensdag flink wat werk met het opruimen van olie op de weg. De hele dag kwamen er meldingen binnen.

Jelle Houwen

Een eerste melding kwam er al om 7.30 uur en was voor brandweerpost Kortemark. In de Nieuwstraat in het centrum van Kortemark werd een oliespoor ontdekt dat liep tot aan het station. De brandweer ruimde alles op. Ook op de Dijk in De Panne moest de weg kort na de middag gereinigd worden.

Zelfde vervuiler?

Om 17.30 uur kwam een melding binnen van een oliespoor in de Lekedorpstraat in Leke. Dat spoor liep van aan de kleine Markt tot in de Lekedorpstraat. Een half uur later was het de beurt aan brandweerpost Lo-Reninge nadat een oliespoor ontdekt werd in de Hogebrugstraat in Lo. Daar ging het om een breed spoor over de weg dat liep van de Lobrug en uiteindelijk ophield in de Breydelstraat en de Markt.

Nog eens tien minuten later werd ook olie gevonden in de Lostraat in Alveringem en in de dorpen Gijverinkhove en Hoogstade. Mogelijk ging het daar om dezelfde vervuiler die een heel traject aflegde. De brandweer was even in de weer om alles op te ruimen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus