Bondsparket trekt naar BAS tegen beslissing om Charleroi-KV Mechelen te laten herspelen

Het Bondsparket tekent beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) om het stopgezette duel tussen Charleroi en KV Mechelen te laten herspelen. Dat meldt de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdag aan Belga.

Jens HeylenBron: BELGA

De DRP besliste vorige week vrijdag dat de stopgezette competitiewedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen volledig opnieuw zal moeten gespeeld worden. Maar het Bondsparket gaat dus niet akkoord en trekt naar het BAS.

Scheidsrechter Jan Boterberg moest op 12 november 2022 in het Stade du Pays twee keer de wedstrijd pauzeren omdat supporters van Charleroi tennisballen en vuurwerk op het veld hadden gegooid. Bij een derde incident, met ‘slechts’ één stuk vuurwerk, halfweg de tweede helft en bij een 1-0 tussenstand voor Charleroi, besloot de ref om de wedstrijd definitief te staken.

Volgens de Raad had de wedstrijdleiding echter tegen de procedure in te snel beslist om de match stil te leggen, waardoor de supporters te veel macht hadden gekregen. Charleroi moet verder nog een thuismatch zonder supporters spelen en een boete van 10.000 euro betalen. Charleroi en KV Mechelen dienen hun duel ook achter gesloten deuren te herspelen. Volgens de DRP om de “sereniteit en de kalmte” van de wedstrijd te behouden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen