Na (geseponeerde) beschuldiging van moordpoging riskeert man nu schadevergoeding van 7 miljoen euro

Knokke-Heist/Rekkem -

De 55-jarige T.M. uit Knokke-Heist, zaakvoerder van houtbedrijf Callens in Rekkem, mocht het voor de tweede keer gaan uitleggen voor de rechtbank. Hij zou valse facturen en een valse volmacht hebben opgesteld, wat een drietal bedrijven in moeilijkheden bracht.

Joerie Dewagenaere

In maart vorig jaar werd de zaak gepleit maar nu moest ze worden hernomen door de nieuwe samenstelling van de rechtbank. Waar hij vorig jaar vijf maanden cel riskeerde, vroeg het Openbaar Ministerie nu twaalf maanden voor de man.

De schadevergoeding van de burgerlijke partijen blijft echter dezelfde: 7 miljoen euro. Camwood, een houtbedrijf in Kameroen dat opgericht werd door de beklaagde, zou door de oplichting van diezelfde beklaagde lang hebben stilgelegen en zo heel wat verlies hebben geleden.

M. ontkent de feiten. Het gaat om een ruzie die geëscaleerd is en de burgerlijke partijen willen hem onderuit halen, zo verdedigt hij zich. Zo wees hij op het feit dat hij ooit beschuldigd werd van moord op een van de bestuurders van Camwood. Die zaak werd door het parket van Brugge werd geseponeerd.

De uitspraak volgt op 26 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus