voetbal 1ste provinciale KFC Herent

Wim D’hondt kiest na herbronning voor KFC Herent: “Een stabiele eersteprovincialer van de ploeg maken”

Wim D’hondt als trainer bij Elewijt.© kms

Herent -

Wim D’hondt (37) is de nieuwe trainer van Herent. Hij volgt Tino Crabbé op, die na een mooie periode de promovendus verliet voor reeksgenoot Bierbeek. D’hondt is met vierdeprovincialer Merchtem United in de running voor de titel en maakte voordien furore bij Elewijt, dat hij naar eerste provinciale loodste.

Stefan Van de Weyer

Wim D’hondt was als speler actief bij de jeugd van KSC Grimbergen, hij schopte het er tot de beloften. Vanaf zijn zestiende trainde hij jeugdteams. Gaandeweg was hij als speler-trainer zeven dagen op zeven met voetbal bezig. Een knieblessure maakte een einde aan zijn spelerscarrière. De Tisseltnaar werd jeugdtrainer bij de Diegem en werd opgemerkt door OH Leuven, waar hij de U15 coachte. Daarna volgden de U19 van Diegem, een seizoen Groen-Rood Katelijne, waar hij van T2 doorgroeide naar T1. Na dat avontuur volgden vijf jaar Elewijt, waarin hij de groen-witten van derde naar eerste provinciale loodste.

In de running voor de titel

“Naar het einde van vorig seizoen kwam ik er, uitgerekend na de match tegen Herent, niet uit met de club die voor een andere coach koos. Ik won nog de eindronde naar eerste provinciale met Elewijt en ging dit seizoen aan de slag bij vierdeprovincialer Merchtem United, om als het ware te herbronnen”, zegt Wim D’hondt. “We kaapten een eindrondeticket weg en zijn nog in de running voor de titel. We staan op twee punten van de leiding. Ik was met de voorzitter overeengekomen dat ik op avontuur zou mogen als er een team uit eerste provinciale zou langskomen. Dat is nu gebeurd. Herent is een club met een goede kern. Het is een prima groep met eigen jeugd en met weinig verloop. Op dat vlak vertoont de club overeenkomsten met Merchtem. We willen van Herent volgend seizoen een stabiele eersteprovincialer maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus