Onvermoeibare Jasper Philipsen zet kers op de taart voor Alpecin-Deceuninck in Brugge-De Panne: “We mogen trots zijn”

© BELGA

Jasper Philipsen knalde na een ijzersterke koers naar winst in de Classic Brugge-De Panne. Hieronder enkele reacties na afloop.

Jens Heylen

“Ik denk dat we een heel sterke ploeg hadden vandaag, die altijd attent was op de cruciale punten en dat werd beloond”, aldus de Vlam van Ham in het flashinterview bij Sporza. “Ik denk dat we echt wel een goede wedstrijd rijden en daar mogen we trots op zijn. Ik wist vanmorgen al dat het geen normale massasprint zou worden. Uiteindelijk hadden we nog wel een mooie groep met allemaal snelle mannen, maar we kregen de kans net voor De Moeren en zo waren we met vieren vooraan. Ik voelde me goed en had wel zin om te koersen. Dat wordt wel beloond op het einde. Zondag nog Gent-Wevelgem, daar kijk ik wel naar uit.”

Philipsen klopte op de meet nipt de Nederlander Olav Kooij. “Als je niet wint, zijn er altijd genoeg scenario’s te bedenken van dingen die misschien beter hadden gekund”, vertelt de man van Jumbo-Visma. “Maar ik denk dat ik in de finale niet veel fout gedaan heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vlak voor de eerste passage De Moeren mijn koers erop zat. Maar we kwamen toch nog terug bij de eerste groep, begon het spel opnieuw en zat ik goed mee. Ik had in de finale het goede wiel te pakken maar ik kon er helaas niet over komen. De vorm in Parijs-Nice was goed en ik ben blij dat dat nog steeds het geval is. Dat geeft sowieso vertrouwen.”

© BELGA

Yves Lampaert probeerde Kooij en Philipsen nog de loef af te steken met een late uitval. “Het was heel moeilijk natuurlijk hè. Die mannen hadden al veel gegeven om vooraan te blijven dus ik kon eens gokken op een late uitval”, reageert Lampaert. “Uiteindelijk doe ik ook geen slechte sprint en komen ze er maar vrij laat over maar het was net iets te weinig om te winnen. De volgende keer hopen op een mannetje meer mee in de finale, zodat het we het als ploeg zo wat kunnen uitspelen. We hebben een heel goede koers gereden met de ploeg, maar jammer dat we de overwinning niet meenemen. Hopelijk blijft mijn vorm alleen maar omhoog gaan. Ik heb nu met vrijdag en zondag nog een zware week, ik hoop dat ik daar goed uitkom en goed kan recupereren voor de Ronde en Roubaix. Hopelijk blijven we gezond want Tim (Declercq, red.) viel vannacht uit met maagproblemen. Hem hebben we ook enorm gemist vandaag.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen