Sportcentrum Stabroek verrijkt met calisthenics toestellen voor goed getrainde sporters

Lintjesknippen.© koen fasseur

Stabroek -

“Met het plaatsen van deze calisthenics toestellen mikken we in de eerste plaats op de geoefende sporters. Het is dan ook geen toeval dat we hebben gekozen om ze neer te zetten in het sportcentrum achter het gemeentehuis van Stabroek”, zegt sportschepen Liesbeth Bardyn (CD&V).

“Calisthenics toestellen bestaan voor het grootste gedeelte uit horizontale en verticale stangen, die bedoeld zijn om je op te trekken, aan te hangen of te kunnen duwen. De enige weerstand die je krijgt is je lichaamsgewicht zelf. De verschillende sportclubs die hier hun thuisbasis hebben, kunnen ze integreren in het trainingsschema’s. De doelgroepen zijn dan ook geoefende individuele sporters en de plaatselijke sportclubs en scholen”, geeft schepen Liesbeth Bardyn nog mee. 

Uitproberen.© koen fasseur

Deze aankoop kadert in de Vlaamse Sportspurt, een investeringsimpuls van 185 miljoen euro van Vlaams minister Ben Wuyts. Via Sportspurt kunnen lokale besturen en sportclubs zonder al te veel administratie intekenen op groepsaankopen. De nieuwe toestellen maken zo deel uit van een grote Vlaamse inhaalbeweging op het vlak van buitensportinfrastructuur. Kostprijs: 24 846 euro”, aldus burgemeester Rik Frans (N-VA). Sportschepen Bardyn gaf nog mee dat er nog andere projecten in de pijplijn zitten, onder meer sportinfrastructuur gericht op iets oudere bewoners.

Stevig trainen.© koen fasseur

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus