10 Miles schrapt passage over de Meir en gaat langs het MAS

© ATV

Antwerpen -

Kenners van het parcours van de Baloise Antwerp 10 Miles weten dat ze normaal gezien zowat in de helft van het parcours over de Meir lopen. Voor de 37ste editie op 23 april is dat niet meer zo. De Meir is geschrapt van het parcours en de lopers krijgen een passage langs het MAS in de plaats. En dat is vooral voor de supporters goed nieuws.

Rebecca Van Remoortere

Nog een maandje en Antwerpen is opnieuw in de ban van de Antwerp 10 Miles, het grootste loopevenement van het land. Het recept van de dag is ongewijzigd: zoveel mogelijk mensen lopen de Kids Run, de Short Miles of natuurlijk de 10 Miles, goed voor 16 kilometer door de binnenstad.

Wat wel anders is dit jaar is het parcours, of toch voor een deeltje. De start en de finish liggen zoals altijd op Linkeroever, maar voor het eerst zullen de tienduizenden deelnemers langs het MAS lopen. Na de passage van Linkeroever naar rechteroever door de Kennedytunnel en de groet aan het Vlinderpaleis volgt de traditionele doortocht door het historische centrum van Antwerpen. De eyecatchers als het KMSKA, de Kaaien en het Stadhuis volgen daarna en dan gaat het langs de Stadswaag naar het Mas en de Godefriduskaai terug richting Waaslandtunnel.

De Antwerp 10 Miles trekt ieder jaar duizenden lopers, maar brengt ook minstens zoveel supporters op de been. Zij kunnen zich jaar best stationeren aan het Hessenplein. Dat wordt de hotspot voor alle toeschouwers omdat de lopers daar op korte tijd maar liefst drie keer passeren, een laatste keer als ze afscheid nemen van de rechteroever en de Antwerpse binnenstad en de Waaslandtunnel induiken om de laatste kilometers aan te vatten.

Het is dus een ideale uitvalsbasis om als supporter je vrienden of familie meer dan één keer toe te juichen zonder zelf de 10 Miles te lopen.

Ondertussen lopen de inschrijvingen voor dat grootste loopevenement van het land vlot binnen. Momenteel staat de teller al op meer dan 22.000, maar daar kunnen nog heel wat lopers bij. Wie voor 1 april inschrijft, krijgt een borstnummer met daarop zijn of haar voornaam– ideaal om je onderweg te laten aanmoedigen.

Late beslissers kunnen ook nog altijd meedoen. Online inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 22 april, de dag voor het evenement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus