Twintiger krijgt in beroep twee jaar cel nadat hij zich als dokter vermomt en auto spoedarts steelt

Brugge/Blankenberge -

Een 26-jarige Bruggeling is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel voor de diefstal van een wagen van een spoedarts.

Olivier Scheir

Op 19 november 2021 vermomde Niels A. zich in het AZ Zeno in Blankenberge als arts door een doktersjas aan te doen. Hij ging alle kamers binnen om uiteindelijk een bos sleutels uit de tas van een spoedarts te stelen. Diezelfde avond stal hij ook nog 20 euro uit de handtas van een verpleegkundige. Op de parking van het ziekenhuis ging hij ervandoor met de Audi A5 sportback van de spoedarts.

Aan de bareel van het ziekenhuis werd hij eerst nog tegen gehouden, maar met een smoes kon hij toch vertrekken. Ook toen hij door zijn roekeloos rijgedrag werd tegen gehouden door de politie, kon hij met een excuus –zijn vrouw stond op punt te bevallen- de agenten om de tuin leiden. Maar na onderzoek van de camerabeelden kon Niels A. uiteindelijk toch worden opgespoord. Vier dagen later werd de Audi gevonden.

A. is geen onbekende voor het gerecht. Al sinds 2017 liep hij elk jaar minstens één veroordeling op voor diefstal, inbraak of drugs. Hij kreeg in Brugge 37 maanden cel voor de diefstal van de wagen, maar ging in beroep. Zijn advocaat vroeg begrip voor zijn alcoholverslaving en vond 37 maanden een veel te zware straf. “Hij heeft het gesnapt!” Het hof besloot hem daarom nog een kans te geven liet de straf dalen naar twee jaar in combinatie met een eerder opgelopen bestraffing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus