Tafeltennis Mannen Belgisch kampioenschap

Cédric Nuytinck hecht belang aan het eergevoel: “De 25 titels van Saive zal ik niet halen, maar een tien stuks moet lukken”

Cédric Nuytinck: “De internationale ervaring die ik opdeed, moet renderen.”© BELGA

Leuven -

Cédric Nuytinck wil zich zondag in Knokke-Heist voor de zesde maal kronen tot Belgisch kampioen. “Je kan dit zien als een verplicht nummer, maar ik heb nog altijd het eergevoel om Belgisch kampioen te worden. En ik wil na Jean-Michel Saive de tweede beste Belgische tafeltennisspeler worden. Dat is een doel op zich”, zegt Nuytinck.

Geert Stevens

“Ik word binnenkort 30 jaar en dan liggen voor vele topsporters de beste jaren achter de rug. Maar zo zie ik het niet”, vertelt de regerende Belgische nummer één die vorige week deelnam aan het WTT Grand Smash-toernooi in Singapore. Het was ook de laatste grote afspraak voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap dat eind mei plaatsvindt in het Zuid-Afrikaanse Durban. Voor Cédric Nuytinck sowieso een belangrijke afspraak.

“Het was niet slecht, maar het ging ook niet super. Ik zie het een beetje als een gemiste kans, maar dat kwam omdat ik in de aanloop naar dit toptoernooi weinig had kunnen trainen. Ik had het coronabeestje te pakken en kon tien dagen niet trainen. Dan kan je uiteraard niet spreken over een ideale voorbereiding, maar ik maakte er in de gegeven omstandigheden het beste van”, zegt Cédric Nuytinck, die zich al vijf keer Belgisch kampioen mocht noemen en aan de kust een zesde driekleur wil veroveren.

“Het record van Jean-Michel Saive, die 25 keer de Belgische titel behaalde, zal ik niet meer breken. Maar zelf wil ik wel een tien keer kampioen worden en op die manier toch de tweede beste Belgische tafeltennisser ooit worden. Dat is een streven.”

Na de Belgische titelstrijd richt Cédric Nuytinck de focus op de wedstrijden met zijn Duitse club Saarbrücken.

Olympische Spelen

“We spelen de finale van de Champions League tegen Düsseldorf. Goed voor een sfeervolle volle zaal met 2000 toeschouwers. En ook de finale van de play-offs in de Bundesliga is een doel. Duitsland is in Europa het topland en ik vind het voor mezelf een goede zaak dat ik op dit topniveau mijn plaats heb.”

Cédric Nuytinck pakte al twee keer naast een deelname aan de Spelen, maar wil er volgend jaar in Parijs absoluut bij zijn.

“Dat is een must. Ik wil er geen derde keer naast pakken. Ik denk ook dat ik nu meer kans maak. Ook omdat ik de voorbije jaren internationaal veel ervaring opdeed. Dat zou nu toch meer moeten renderen.”

Cédric Nuytinck stond ooit 45ste op de wereldranglijst, maar is weggezakt naar plaats 104.

“Dat geeft eigenlijk een vertekend beeld. Ik speelde enerzijds minder toernooien, maar anderzijds is mijn spel beduidend beter. Die cijfers staan dus niet in verhouding. Op termijn moet dat zichtbaar worden op de ranglijst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus