Street-art kunstenaar Wietse schildert metershoge muurschildering op gevel voor de start van de Ronde van Vlaanderen

Wietse (met de bruine sjaal) maakt street art voor de Ronde Van Vlaanderen. Hier ziet u hem samen met de bewoners van het huis in de Astridlaan 349.© mvn

Assebroek -

Wie binnenkort in de Astridlaan passeert, zal een torenhoge muurschildering op de gevel van huisnummer 349 te zien krijgen. Street-art kunstenaar Wietse tovert deze week speciaal voor de start van de Ronde van Vlaanderen volgende week zondag een doorsnee gevel om tot een kleurrijke mural.

Celina Cazzetta

Binnen ruim een week is het eindelijk zo ver in Brugge: de start van de Ronde van Vlaanderen. De stad maakt zich klaar voor dit grote evenement en ook street-art kunstenaar Wietse draagt zijn steentje bij. Hij was op zoek naar dé geschikte locatie en vond deze in de Astridlaan 349. Op de metershoge muurschildering is een peloton renners in kleurrijke truitjes te zien die de Brugse kasseien in volle vaart trotseren. Wietse zocht zijn inspiratie in herkenbare retro shirts, waaronder die van de Dudzeelse tourrenner Georges Vandenberghe.

Hedendaagse kunst

De muurschildering van Wietse komt er in samenspraak met de eigenaars van het pand en is een blijvende herinnering. De Ronde start tot 2027 om de twee jaar in Brugge, waardoor de muurschildering ook de volgende jaren nog van pas zal komen. “Het idee leefde om die terugkeer te ‘vereeuwigen’ met een muurschilderij”, vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Street-art is een hedendaagse kunstvorm die voet aan de grond krijgt in onze stad. Deze mural sluit mooi aan op het imago van Brugge als hedendaagse sport- en kunststad.”

Ook schepen van Sport Franky Demon (CD&V) is blij met het nieuwste werk van Wietse. “Urban art is een hippe, jonge kunstvorm met een grote visibiliteit”, vertelt schepen Demon. “Tegenwoordig wordt in heel wat steden de link gemaakt met urban sports. Ook in Brugge zijn er mogelijkheden op dat vlak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus