Criminelen die vakantiewoningen in en rond Antwerpen gebruikten voor drugssmokkel verwezen naar correctionele rechtbank

© Parket Antwerpen

De raadkamer in Antwerpen heeft 22 verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor hun betrokkenheid bij een grootschalige en internationale drugstrafiek. De criminelen gebruikten vakantiewoningen die verhuurd werden via Airbnb of Booking.com om drugs op te slaan.

Jarit Taelman

De criminele organisatie werd in november 2021 ontmanteld na verschillende huiszoekingen van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. “Er zouden grote ladingen cocaïne verhandeld en binnengesmokkeld zijn via de haven van Antwerpen”, legt woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket uit.

“De criminele organisatie maakte gebruik van woningen die verhuurd werden via Airbnb of Booking.com als tijdelijke uitvalsbasis en als opslagplaats voor de drugs”, zegt Belmans nog. In Kalmthout konden de speurders bijvoorbeeld zo’n 580 kilogram cocaïne onderscheppen, in een appartement in Sint-Niklaas werden 98 ingetapete pakken coke die klaarstonden in reiskoffers in beslag genomen.

Aanvankelijk werden zes Britse mannen afkomstig van de regio rond Londen gearresteerd. “In het verdere onderzoek heeft de onderzoeksrechter nog verschillende personen aangehouden”, gaat Belmans verder. Dinsdag verschenen uiteindelijk 23 verdachten voor de raadkamer. “De raadkamer besliste 22 verdachten, onder wie twaalf Britten, acht Belgen, één Surinamer en een Nederlander tussen 21 en 54 jaar oud, door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.”

© Parket Antwerpen

© Parket Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus