Cédric (27) schrijft gedichtenbundel over volwassen worden: “Herkenbaar voor veel mensen”

Cédric Leppens heeft 26 gedichten gebundeld over zijn periode van afstuderen tot gaan werken.© Jolien Tibax

Wortel -

Met Volwassen worden... of het gebrek daaraan heeft Cédric Leppens uit Wortel (Hoogstraten) zijn eerste dichtbundel uitgebracht. Het boek bevat 26 gedichten over thema’s die horen bij volwassen worden, zoals afstuderen en solliciteren. De auteur wil nog meer verhalen brengen, maar niet langer in dichtvorm.

Ronny van den Ackerveken

De 27-jarige Cédric is bachelor Taal- en Letterkunde en Master in Meertalige Professionele Communicatie. Hij werkt bij een bank en kan in bijberoep zijn creatieve kant tonen. “Mijn eerste gedicht schreef ik in het eerste middelbaar”, vertelt Cédric Leppens. “Naar aanleiding van De Warmste Week vorig jaar heb ik voor 120 personen gedichten geschreven. Er zat een huwelijksaanzoek tussen, maar ook gedichten voor geboortes of een overlijden. In totaal heeft mijn actie 1.305 euro opgeleverd voor De Warmste Week. Het was fijn om 120 personen op die manier blij te maken, maar iets schrijven voor iemand anders is toch niet te vergelijken met je eigen gedichten op papier zetten.”

“De 26 gedichten in Volwassen worden... of het gebrek daaraan overspannen een periode van een viertal jaar. Ze staan chronologisch in het boek, dat begint bij het moment dat ik afstudeerde. Ook solliciteren, gaan werken, geld verdienen en het impostersyndroom (wanneer je bang bent om door de mand te vallen, red.) zijn thema’s die aan bod komen. Voor veel mensen gaat het herkenbaar zijn. Volwassen worden betekent voor iedereen gewoon proberen. Zelf merk ik dat ik fysiek banger ben geworden. De tekening op de cover van het boek is gemaakt door Mathias Geerts, een vriend van mij. Je herkent er mijn hoofd in”, zegt Cédric.

Moordverhaal

Op de vraag of er nog meer dichtbundels volgen, is Cédric Leppens duidelijk. “Voor mij is het even genoeg geweest, dus gedichten komen er niet meteen meer. Ik wil voor alle duidelijkheid nog wel verhalen vertellen, maar zonder me te beperken tot een bepaalde vorm. Een moordverhaal behoort tot de mogelijkheden, eventueel met iets visueel er bij.”

‘Volwassen worden... of het gebrek daaraan’ kan online besteld worden bij Standaard Boekhandel.

De covertekening is geïnspireerd op het hoofd van Cédric.© Jolien Tibax

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus