Dierenasielen krijgen energiesteun van Vlaamse overheid

Verschillende dierenasielen in onze regio kunnen rekenen op financiële steun voor de energiefacturen.© Brent Saey

Aalst/Buggenhout/Geraardsbergen/Haaltert/Ninove -

Verschillende dierenasielen in de Denderstreek kunnen een beroep doen op steun van de Vlaamse overheid om de energiefacturen te betalen.

Brent Saey

In totaal kunnen veertig dierenasielen in Oost-Vlaanderen rekenen op een bijdrage die samen goed is voor 145.000 euro. Het bedrag per asiel varieert van 1.000 tot meer dan 21.000 euro. “De dierenasielen in Oost-Vlaanderen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen”, zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Net zoals veel gezinnen en bedrijven hebben ook onze asielen geworsteld met de fors gestegen energieprijzen.”

Tot een paar jaar geleden kregen ze daarvoor geen enkele structurele steun vanuit de overheid. In 2020 bracht Ben Weyts hier voor het eerst verandering in en sindsdien is er gewerkt aan een systeem van structurele financiële steun voor alle erkende dierenasielen. Vorig jaar bedroeg de totale steun 1,7 miljoen euro. Daarbovenop trok Weyts ook extra middelen uit voor eenmalige energiesteun, nadat ook veel asielen geraakt werden door de fors gestegen prijzen.

In de Denderstreek kunnen negen dierenasielen nu rekenen op zo’n nieuwe energiesteunmaatregel waaronder het Sint-Hubertus dierenasiel Aalst (9.614,67 euro), Dierenasiel Ninove vzw (8.773,67 euro), Animals & People Projects vzw in Dendermonde (2.994,29 euro), Schildpaddenopvang België in Idegem (1.759,15 euro), vzw Aristocat in Haaltert (1.000 euro), vzw House of Cats in Geraardsbergen (1.000 euro), Poezenbos vzw in Buggenhout (1.000 euro), vzw Katsoiets in Geraardsbergen (1.000 euro) en V.O.C. Geraardsbergen - Lierde vzw (1.000 euro).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus