Stripgids bouwt tentoonstelling in Brussels Stripmuseum: “Bronzen Adhemar voor derde keer in de kijker”

Judith Vanistendael tekende zichzelf voor het beeld van haar tentoonstelling in het Stripmuseum.© RR

Turnhout, Brussel -

In het Stripmuseum in het centrum van Brussel is van 24 maart tot 12 november Ontroerend goed te zien. De expo met werk van Judith Vanistendael, winnaar van de Bronzen Adhemar, stond eerder in Turnhout.

Wouter Adriaensen

De Bronzen Adhemar, de Vlaamse Oscar voor het stripverhaal, wordt maar om de twee jaar uitgereikt. Toch doet initiatiefnemer Stripgids er alles aan om de laureaat zo lang mogelijk onder de aandacht te houden. “Judith Vanistendael ontving haar geldprijs in september tijdens het BD Comic Strip Festival in Brussel”, zegt Stripgids-medewerker Kurt Morissens. “Het beeldje kreeg ze in handen bij de opening van haar expo in de Warande. En nu zetten we haar voor de derde keer in de kijker.”

Morissens is curator van Ontroerend goed en gids in het Stripmuseum in Brussel. “Het wordt geen exacte kopie van de expo in Turnhout omdat de ruimtes in het Stripmuseum anders zijn. Maar het wordt wel een hele schone tentoonstelling, op een hele schone plek in het museum, centraal op de tweede verdieping.”

Kunstwerk

Judith Vanistendael is een Brusselse illustratrice, tekenares en lesgeefster. “Ze maakt maatschappelijk relevante strips en toont zich daarbij een meester in sfeerschepping en scenografie. Elk boek is een kunstwerk dat raakt, dat onder je huid kruipt en dat telkens weer ontroerend goed is.”

Eerder vond In het hoofd van Charel Cambré, de expo van de vorige winnaar van de Bronzen Adhemar, al onderdak in onze hoofdstad. Dankzij de uitwisseling krijgt het Stripmuseum een tentoonstelling en versterkt het als Brussels museum haar verbinding met Vlaanderen. De bedoeling is dat in de nabije toekomst de beweging ook omgekeerd wordt gemaakt, waarbij Brusselse expo’s naar de Warande komen. (woad)

www.stripgids.org

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus