Delegatie van gemeentebestuur netwerkt met Europese toppolitici op grootste toeristische beurs ter wereld: “Erg leerrijk”

© IF

Knokke-Heist -

Burgemeester Piet De Groote en Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen), schepen van Toerisme, trokken naar van 7 tot 9 maart 2023 naar de ITB in Berlijn, de grootste toeristische beurs ter wereld. Daar werd onder andere genetwerkt met een aantal Europese toppolitici over de toeristische toekomst van Knokke-Heist.

Junior Verbeeke

De ITB (de Internationale Tourismusbörse) is eigenlijke de grootste beurs ter wereld voor de toeristische sector. De cijfers zijn er ook naar: 5.500 exposanten uit 163 landen, en zo’n 170. 000 bezoekers over drie dagen. Het is de jaarlijkse hoogmis voor beleidsmakers in de toeristische sector. De ITB combineert beurs en netwerken met een congresprogramma vol lezingen, debatten en rondetafelgesprekken over actuele thema’s. En daarom vonden burgemeester Piet De Groote en toerismeschepen Anthony Wittesaele dat een bezoekje niet kon uitblijven. “Het bezoek aan de ITB was erg leerrijk en toonde dat technologie een steeds grotere rol zal spelen in het toerisme. Daar gaan we ook verder op inzetten”, vertelt De Groote.

Maar ook op netwerkvlak werd het nodige gedaan. Naast ontmoetingen met bazen van hotelketens, een aantal touroperators en directieleden van de nationale toeristische diensten, waren er ook ontmoetingen met enkele toppolitici. De delegatie uit Knokke-Heist liep onder andere Lex Delles, minister van Toerisme van Luxemburg, tegen het lijf. “Vele Luxemburgers vieren jaarlijks hun vakanties in Knokke-Heist, en de gemeente voert heel wat acties in het Groothertogdom om die positie te verstevigen”, klinkt het nog.

Tijdens de beurs werd de toeristische toekomst van Knokke-Heist dus verder geïnspireerd. “In het nieuwe toerisme staat ook ‘back to basics’ centraal, waarbij er wordt gekozen voor de sterktes van een bestemming, in evenwicht met zijn omgeving”, geeft schepen Wittesaele nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus