Waslijst aan overtredingen tijdens politiecontrole

Archiefbeeld.© Belga Image

Turnhout, Lille

Het verkeersteam van de lokale politie Turnhout heeft dinsdag, samen met de douane, een grote verkeerscontrole gehouden aan de Steenweg op Diest en de Kempenlaan in Turnhout en langs de Wechelsebaan in Lille. Daarbij werden drie chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Van twee van hen werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken.

De politie stelde ook verschillende processen-verbaal op voor bestuurders die al geruime tijd in België zijn ingeschreven, maar desondanks toch met een buitenlands kenteken blijven rondrijden. De inspecteurs haalden ook twee auto’s uit het verkeer waarvan de chauffeur geen rijbewijs had en stelden een proces-verbaal op voor een beginnende bestuurder die de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs niet naleefde.

Daarnaast werden er ook boetes uitgeschreven voor het gebruik van een smartphone achter het stuur, het niet gebruiken van een kinderzitje, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het toevertrouwen van een voertuig aan een bestuurder die geen rijbewijs heeft. Er werden ook processen-verbaal opgesteld voor het misbruik van een nummerplaat voor autohandelaars, het rijden met een auto die niet meer geldig gekeurd is en voor inbreuken op de reglementering rond de nummerplaat.

Bij de verkeersactie werd ook een niet verzekerde auto in beslag genomen en inde de douane ruim 4.500 euro aan openstaande verkeersboetes of niet betaalde geldboetes die waren opgelegd door de rechtbank. De douane betrapte ook een chauffeur met rode diesel in de brandstoftank van zijn auto. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus