Onverbeterlijke winkeldief veroordeeld tot gevangenisstraf van 15 maanden

© Lelystad

Drogenbos -

Een Algerijnse dertiger is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden omdat hij verschillende winkeldiefstallen had gepleegd. De man was op heterdaad betrapt, vier dagen nadat hij veroordeeld was voor andere winkeldiefstallen.

BelgaBron: BELGA

De 32-jarige man werd op 19 december op heterdaad betrapt in een winkel in Drogenbos. In zijn rugzak trof de politie schoenen en regenjassen aan die hij diezelfde dag gestolen had in een winkel voor sportkledij even verderop. Daarbij was hij ook gefilmd door de bewakingscamera’s. Nazicht van de bewakingsbeelden van die winkel leerde dat diezelfde man maanden eerder, op 2 februari, ook al schoenen en regenjassen had gestolen.

“Vier dagen voor hij op heterdaad werd betrapt, was hij door de Brusselse correctionele rechtbank nog veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf voor andere winkeldiefstallen, weliswaar bij verstek”, zei het parket bij de behandeling. “Het is duidelijk dat meneer enkel in het land is om te stelen.”

Geen inkomen

Volgens de dertiger leefde hij op het moment van de feiten al maanden op straat, zonder inkomen. “Meneer had weinig mogelijkheden, en heeft weinig perspectieven”, klonk het aan de zijde van de verdediging. “We vragen de rechtbank om enige mildheid.”

Het parket had een gevangenisstraf van twee jaar gevorderd maar de rechtbank toonde zich minder streng en legde een gevangenisstraf van 15 maanden op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus