Leerlingen GO! SBSO Groenlaar op stap voor slachtoffers aardbeving

De leerlingen staan klaar voor hun benefietwandeling.© JW

Reet -

Het leed dat inwoners van Turkije en Syrië meemaakten en meemaken na de aardbevingen in hun land laat de leerlingen en het schoolteam van SBSO Groenlaar niet onberoerd. Al stappend vergaarden ze 1650 euro voor het consortium 12-12.

 

Woensdagochtend kort na de start van de lesuren verzamelden ruim driehonderd leerlingen van de Groenlaarschool aan de Predikherenhoevestraat in Reet (Rumst) zich aan de schoolpoort. De leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs Groenlaar stapten mee in een benefietwandeling voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

“Afhankelijk van hun kunnen nemen ze deel aan een wandeling over een afstand van 4, 6 of 8 kilometer”, zegt technisch adviseur Kelly Van den Brande die als coördinator optrad. “Ook leerlingen met een rolstoel doen mee.”

Onderweg kregen de groepjes vier opdrachten waarmee ze telkens een woord verdienden. Aan het einde konden ze zo de zin ‘Groenlaar stapt voor de slachtoffers’ bij mekaar leggen. De wandeling werd gesponsord. De teller stond woensdagochtend op 1650 euro. Dat bedrag wordt eerdaags gestort op de bekende rekening BE19 0000 0000 1212.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus